"איך לא למצוא את עצמך עם עגלת קניות מלאה בדוריטוס כשקונים על בטן ריקה?"
חקר מנגנונים נוריביולוגים העומדים בבסיס היווצרות מוטיבציה הדרגתית
מוטיבציה היא ייצוג נוירונאלי של מצבי צורך פיזיולוגיים, כמו רעב, צמא ודחף מיני, המקדמים התנהגויות מכוונות מטרה שמטרתן להשיג מזון, מים והזדווגות מוצלחת. תפקידה של המוטיבציה אינו רק לשלוט במה שאנו עושים אלא לקבוע מתי, באיזה עוצמה וכמה זמן אנו מבצעים את הפעולות.
רוב המחקרים עד כה התמקדו במצבים בינאריים (כאילו מוטיבציה היא תהליך שחור ולבן), כאשר במציאות החיים שלנו מתרחשים באזור האפור בו המוטיבציה מצטברת כדי ליצור תגובות הדרגתיות. למרות שהדרגתיות היא מאפיין בסיסי של מוטיבציה, מעט מאוד ידוע על האופן שבו ההדרגתיות מקודדת. המחקר שלנו שואף לגשר על הפער הזה, על ידי חקר שיטתי של מנגנונים העומדים בבסיס היווצרות הדרגתית של רעב, צמא ודחף מיני תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לאנליזה אוטומטית של התנהגות מבוססת למידת מכונה, אופטוגנטיקה, ריצוף ר.נ.א מנוירונים בודדים, ריצוף ר.נ.א ברזולוציה ננומטרית במוח השלם, פרוטאומיקה ושימוש בכלים בביולוגיה חישובית.
תוצאות המחקרים שלנו צפויים לשנות באופן מהותי את האופן שבו אנו מבינים מוטיבציה והתנהגות. זה יאפשר להבין מנגנונים פגועים בהפרעות נוירו-פסיכיאטריות שבהן יש חוסר התאמה בין הצורך הפיזיולוגי וההתנהגות הננקטת בפועל (כמו בהפרעות אכילה או התמכרות) ולפתח תרופות מדויקות לטיפול. מעבר לכך, המחקרים שלנו צפויין להסביר גם את השונות הטבעית האדירה במה שמכונה התנהגות אנושית "נורמלית", החל משינוי נקודת ההגדרה המטבולית של האדם ועד להגדלה והקטנה של הטווח הדינמי של תגובות רגשיות.